Dit ben ik

Ik ben Anneke. Ik ben twintig, ben geboren in Purmerend, heb vijf maanden in Amsterdam gewoond en ik woon nu in het bruisende Broek in Waterland. Ik ben student, vrijgezel (maar niet ‘vrijgezellig’, want mensen die dat over zichzelf zeggen, zitten stiekem iedere avond in een hoekje met de dekens over hun hoofd heen te huilen) (update: nu niet meer) en doe heel sporadisch aan aquasculpture. Volgens mijn paspoort ben ik 1.79 meter lang, maar tel daar maar een centimeter of vijf bij op. Verder heb ik bruine ogen die erg groot zijn (het broertje van een vriendin noemde mij vroeger altijd ‘grootoog’, toen ‘ie mijn naam nog niet wist). Dit ben ik, maar dat wist je vast allemaal al.

Er zijn natuurlijk ook een heleboel dingen die je niet van mij weet. Omdat ik ze nooit uitspreek, of omdat het gewoon nooit echt ter sprake komt. Maar dat wil niet zeggen dat die dingen niet leuk zijn om te weten (want dat is natuurlijk heel leuk). Daarom presenteer ik jullie hierbij: 32 dingen over mijzelf die je (misschien) nog niet wist! Dit ben ik:

1. Ik vind de Fiat Multipla de lelijkste auto die er bestaat en als ik ooit mijn rijbewijs heb wil ik een Volkswagen busje, maar verder heb ik helemaal niets met auto’s. Eigenlijk vind ik ze maar stom.

2. Ik ben een chaoot. Ik vergeet een heleboel dingen en loop vervolgens de hele dag rond met zo’n knagend ‘ik-ben-iets-vergeten-maar-ik-ben-vergeten-wat-gevoel’. Ik ben vaak dingen kwijt en het mag een wonder heten dat ik alles tussen de zooi op mijn kamer weer terugvind. Het lijkt de laatste maanden zelfs steeds erger te worden (laatst ging ik voor het eerst boodschappen doen voor mezelf en moest ik tot twee keer aan toe terug naar huis omdat ik iets vergeten was), maar dat komt denk ik doordat de laatste maanden nogal druk zijn met alles. Mijn hoofd zit gewoon even vol.

3. Ik droom er soms van om, net als in Into the Wild, met een rugzak te vertrekken en nooit meer iets van me te laten horen.

4. Ik vind reizen het leukste wat er is en ik snap niet dat er mensen bestaan die daar niet hetzelfde over denken. Ik wil de wereld zien, horen, ruiken en beleven en ik zal niet sterven voor ik minstens 50% van alle landen heb bezocht.

5. Mijn telefoon staat altijd op stil. Altijd. En als ‘ie dat per ongeluk een keer niet staat herken ik mijn beltoon niet omdat ik die nooit hoor.

6. Ik heb een intense haat aan de winter en ben ervan overtuigd dat ik gelukkiger zal zijn in een land waar de zon altijd schijnt.

7. Ik heb een hekel aan sport, en als je dat combineert met punt 6 krijg je datgene waar ik helemaal van gruwel: wintersport.

8. Ik wil eigenlijk een kilo afvallen omdat ik dan net iets minder dan 60 kilo weeg en dat staat leuker dan net iets meer dan 60 kilo, maar ik ben te lui om er ook daadwerkelijk iets aan te doen (zie punt 7).

9. Ik heb geen specifiek talent en dat vind ik soms best jammer. Het lijkt me heel leuk om bijvoorbeeld goed te kunnen zingen, prachtig te kunnen fotograferen of desnoods uitmuntend te kunnen stoepkrijten. Maar helaas, ik ben een beetje zoals mijn cijferlijsten meestal: ik haal voor alles een zesje maar scoor voor niks heel hoog.

10. Ik neem mezelf al acht jaar lang, na elk tentamen, voor om de volgende keer écht eerder te gaan beginnen met leren, maar nu ik bezig ben met mijn (hopelijk) allerlaatste tentamens ooit moet ik toch weer concluderen dat ik te laat ben begonnen.

11. Mijn haar gaat stom zitten van de regen. En van de wind. Eigenlijk zit mijn haar heel vaak stom.

12. Als ik dood ben wil ik gecremeerd worden en worden uitgestrooid ergens in een nader te bepalen land, zodat de uitstrooiers er meteen een mooie vakantie aan overhouden.

13. Ik weet niet of ik ooit kinderen wil. Als ze klein zijn, zijn ze schattig maar nutteloos. Zodra ze beginnen te praten veranderen ze in kwaadaardige mormels (vooral in groepen). Je houdt geen vrije tijd meer over en met een beetje pech zijn ze nog lelijk ook. En ik moet zeggen dat het verhaal dat ik een keer heb gehoord over van voor tot achteren uitscheuren mijn kinderwens ook niet echt ten goede is gekomen.

14. Ik ben naïef en denk niet zo vaak na over de gevolgen van iets, gewoon omdat ik wil doen wat ik op dat moment leuk vind of waar ik op dat moment zin in heb. En ik weet dat ik hier vroeg of laat wel een keer problemen mee ga krijgen, maar dat zie ik dan wel weer.

15. Ik ga altijd uit van het goede in de mens (heeft misschien wat te maken met punt 14).

16. Ik ben een hopeloze romanticus en maak in mijn hoofd alles vaak veel mooier dan het in werkelijkheid is.

17. Ik wil heel graag mijn ogen laten laseren, want het lijkt me zo geweldig fijn om elke dag wakker te worden met scherp zicht (zoals ik laatst had toen ik per ongeluk met lenzen in slaap was gevallen, maar om nou iedere dag met lenzen in te gaan slapen lijkt me ook niet heel gezond).

18. Ik ben zo onwijs blij als ik volgend jaar ben afgestudeerd, want ik ben school helemaal zat. Ook al heb ik geen flauw idee wat ik daarna in godsnaam moet gaan doen.

19. Eigenlijk weet ik heel veel niet, bijvoorbeeld wat ik wil of wat ik soms voel. Simpelweg omdat ik geen zin heb om erover na te denken of omdat ik het wel prima vind zoals het gaat.

20. Ik wil een keer een goedkoop ticket boeken bij RyanAir naar een bestemming met een leuke naam maar waarvan ik niet weet waar het ligt, zoals Lappeenranta, Valladolid, Cuneo, Oujda, Tampere of Bydgoszcz.

21. Ik heb een engelengeduld wat betreft het ergens in een rij wachten, omdat ik weet hoe irritant mensen zijn die dat niet hebben. Vooral de mensen die op een quasi-grappige manier tegen hun achterbuurman gaan vertellen dat ze ‘ook altijd in de verkeerde rij staan’, net op een iets te luide toon waardoor de caissière het ook kan horen. Shut the fuck up bitch (het zijn meestal vrouwen ja). Echter, wat betreft alle andere dingen in het leven ben ik heel ongeduldig.

22. Mijn favoriete uitspraak is er eentje van Winnie the Pooh: ‘vandaag is mijn lievelingsdag.’

23. Ik vind mezelf soms heel grappig en lach vaak het hardst om mijn eigen grappen.

24. Hoewel het (gelukkig) met de jaren minder wordt, blijf ik van binnen toch altijd een verlegen en onzeker meisje dat zich te vaak druk maakt om wat mensen van haar denken en gaat ratelen als ze niet weet wat ze moet zeggen óf juist compleet dichtklapt.

25. Ik wil later het liefst mijn dagen slijten als een soort moderne nomade. Een beetje jobhoppen van de ene baan in het ene land, naar de andere baan in het andere land en zo verder.

26. Ondanks punt 16 geloof ik niet in ware liefde. Ook al wil ik daar wel graag in geloven hoor.

27. Ik doe mijn best om zo positief mogelijk te denken. Best lastig, aangezien ik van nature nogal een pessimist ben, maar het lukt steeds beter om negatieve gedachtes te bannen en om te zetten in iets positiefs. Want dat maakt alles zoveel leuker.

28. Ik kan uren in gedachten verzonken zijn en allerlei situaties in mijn hoofd herhalen, net zolang tot ik helemaal gek word van mezelf. Punt om aan te werken dus: dingen van me af leren zetten.

29. Ik vraag me vaak af wat de zin van het leven is, maar ik denk niet dat ik het antwoord ooit zal weten.

30. Daarom neem ik het leven liever niet al te serieus.

31. Ik haat enge films, vooral met geesten en dat soort dingen, maar ik kijk ze toch iedere keer weer. En iedere keer weer heb ik er spijt van als ik ’s avonds in bed lig. Alleen, in het donker. ‘Die vreemde schaduw daar op de muur, is die er altijd? En dat krakende geluid op de gang, dat is normaal, toch?’

32. Ik wil reïncarneren als een flamingo in de Ngorongoro-krater, omdat je dan zo mooi roze bent, op één been kunt staan en de hele dag gefotografeerd wordt door toeristen met verrekijkers, afritsbroeken en beige hoedjes die met jeeps door de krater rijden om die ene zwarte neushoorn die er rondzwerft te spotten.

PS als je nog heel dringend iets over mij wil weten wat niet in dit lijstje staat, schroom niet om het te vragen :-)

22 gedachtes over “Dit ben ik

 1. Wat leuk! Misschien ga ik dit ook een keer doen (als je het niet erg vindt natuurlijk). Ik herken me wel in 27. En die uitspraak van Winnie the Pooh is inderdaad heel lief! :)

 2. “21. Ik heb een engelengeduld wat betreft het ergens in een rij wachten, omdat ik weet hoe irritant mensen zijn die dat niet hebben.”
  +1! (Of meer.)

  En 27 en 29 kunnen volgens mij wel wat neerslachtigheid bij mensjes veroorzaken, maar jij houdt jezelf in evenwicht met 30. (Oh, wat moet het heerlijk zijn als iemand de context hier niet begrijpt en denkt dat het over de lokale afhaalchinees gaat :D )

 3. omg ik herken mezelf in zoveel punten, gek op reizen, onzeker, pessimistisch, naief,lach altijd om mezelf, neem leven ook niet serieus, heb ook geen echt ”talent” ik bekijk ook altijd die plekken bij ryanair en weet dan ook nooit waar ze liggen haha maar ik heb het een keer gedaan, naar Valladolid geweest! Had wel opgezocht dat in Spanje lag maar nooit eerder van gehoord, was super!

 4. Pingback: Dit ben ik | Laura denkt

 5. Whhaa, echt ontzettend veel punten die jij noemt zijn bij mij hetzelfde! Zo zijn 2,3, 4, 5, 9, en nog een paar andere punten hetzelfde! Echt leuk :P Heel leuk geschreven trouwens!

 6. Ik ben het dus totaal niet eens met punt 9 (hoe kom je er zelfs bij!)
  Dit is potjandorie het allereerste stukje dat ik van je lees, en ik ben nu al hooked aan je blog. Schrijven kan je als een malle, een tierelier, als een hazewindhond (die zijn dus echt supersnel hè, al klinkt het wel een beetje gek) Ik probeer gewoon een punt te maken.
  Jouw talent is schrijven. Punt.
  Als je het niet erg vind ga ik nu de rest van het artikel even lezen ;)

 7. Haha ik was verdrietig, maar door dit te lezen ben ik weer blij! Dus dankjewel.
  Geweldig herkenbaar allemaal, ik de rest van je blog eens bekijken

 8. Wow wat schrijf jij super super leuk! Je doet de vetste dingen en maakt veel mee! Nice! Dit lijstje komt bekend voor! Ook al ben ik een jongen:P Leuk gedaan! Maar punt 9 iedereen heeft Talent Don’t forget!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s