Rock Werchter

In september maakte ik een lijstje met de dromen van een twintigjarige. En een paar dagen geleden is één van die dromen van dat lijstje uitgekomen: ‘Naar een concert van Mumford and Sons gaan en heel hard Little Lion Man meezingen. En The Cave. En Roll Away Your Stone. En Lover of the Light. En de rest.’

Afgelopen weekend was ik op Rock Werchter. Mijn allereerste echte festival. Een festival met echte artiesten en kamperen in een echte tent op een echt slaapmatje van een halve centimeter dik. Naar de wc gaan op een dixi en alleen douchen als je toevallig ’s ochtends vroeg wakker wordt (wat maar één keer gebeurde) omdat je anders veel te lang in de rij moet staan. Op je slippers door de modder naar de kraantjes om je tanden te poetsen en vier dagen geen spiegel (best even schrikken als je jezelf dan opeens weer kunt zien na vier dagen weinig slaap, dat begrijp je).

En hoe het was? Fantastisch. Ik heb niet alleen Mumford & Sons gezien, maar ook nog een heleboel andere geweldige artiesten. En dat slaapmatje, dat lag best lekker. Echt. Ik kan in ieder geval niet wachten tot mijn tweede festival: Lowlands!

Zo dichtbij! Ik filmde ook nog een nummer. Kijk het filmpje hier.

Noah and the Whale.

The Temper Trap.

The Vaccines.

Pearl Jam.

Incubus. Ook hier filmde ik een nummer. Kijk het hier.

Elbow.

Florence and the Machine.

Fritten!

Het afsluitende vuurwerk.

Onze tent, die na twee dagen al in elkaar stortte.

Onze opgeruimde campingplek.

Hoi.

4 gedachtes over “Rock Werchter

  1. Wat leuk dat het je eerste festival was! Het is echt een heel apart gevoel, dat festivallen en dat gevoel krijg ik ook door het lezen van je stukje.

  2. Há, ik werkte daar. Machtig prachtig festival, inderdaad. Het valt me trouwens op dat naarmate de foto’s vorderen je positie bij het podium ook steeds meer naar achter is. Maar het slaat natuurlijk nergens op dat ik dit benoem, maar toch. Vond ik leuk om TOCH te vermelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s